Sobotnia kolacja w Złotym Dworku

Najbliższa sobota 10 listopada jest dniem szczególnym: zaplanowaliśmy dla Was wyjątkową kolację. Podamy specjalnie przygotowane dania, których jeszcze u nas nie było - jedyna okazja, by skosztować tych wykwintnych specjałów, autorstwa naszego szefa kuchni, Adama Komara.

Oferta jest niepowtarzalna, bowiem skorzystać z niej może tylko 20 pierwszych osób.

MENU obowiązujące tego wieczoru:

Amouse bouche:
Carpaccio z kaczki z sałatką z ogórka i pomarańczy

Przekąska zimna:
Terrina z foie gras konfiturą z dyni

Przekąska gorąca:
Lasagne z homarem i pianą bisque

Zupa:
Krem z kalafiora i kokosa

Przerywnik – sorbet marchew i rokitnika

Danie główne rybne:
Seriola z burakami i czarną soczewicą

Danie główne mięsne:
Antrykot Wagyu z grzybami

Deser:
Mandarynka – krem z mandarynki podany w skórce mandarynki

 

Cena – 150zł od osoby

Lunch w Złotym Dworku

Każda chwila jest wyjątkowa - tyczy się to również momentów, kiedy spożywamy nasze posiłki. Warto zadbać nie tylko o ich walory smakowe i estetyczne, ale także różnorodność. Z tego powodu codziennie w ramach lunchu serwujemy inne potrawy, zawsze wykonane z dbałością zarówno o szczegóły, jak i całość kompozycji, dzięki czem każdy lunch jest niepowtarzalny - tak jak chwila, którą mu poświęcamy.

Na lunch zapraszamy od wtorku do piątku w godzinach 12:00-16:00.

13-16 listopada

WTOREK
* Zupa szczawiowa z jajkiem
* Pieczeń rzymska z pomidorami, ziemniaki, karmelizowany seler.
* Placki z cukinii
* Pianka kawowa

ŚRODA
* Rosół z makaronem
* Wątróbka drobiowa z cebulką, puree, sałatka z ogórka kwaszonego i marynowanej papryki
* Grzyby ze śmietaną, duszone w białym winie podane z grzankami
* Sernik

CZWARTEK
* Zupa zacierkowa z paloną cebulką
* Tortilla z kurczakiem i warzywami, sosem tzatzyki
* Bliny gryczane z łososiem i kwaśną śmietaną
* Mus z białej czekolady z owocami

PIĄTEK
* Krem z kalafiora z oliwą truflową
* Kasza gryczana, gulasz wołowy z dodatkiem czerwonego wina, fasolka szparagowa.
* Naleśniki z serem i śmietaną
* Szarlotka

Cena za zestaw zupa + danie główne: 22 zł
Cena za zestaw zupa + danie główne + deser: 27 zł

SYLWESTER 2018/2019 r w Złotym Dworku

Jedyny taki dzień w roku!
Tradycyjnie nie obejdzie się bez hucznej zabawy do rana. Czeka nas mnóstwo atrakcji oraz specjalne, sylwestrowe menu - by powitać nowy rok ze smakiem!

Harmonogram imprezy
Godzina 21:00 – 22:00 powitanie gości
22:00 rozpoczęcie uroczystej kolacji Sylwestrowej
23:00 Zabawa z Dj-em przy najlepszej muzyce z lat 70/80/90 oraz Disco Polo
00:00 Huczne Powitanie Nowego Roku – lampką wina musującego
00:30 Dalsza zabawa na parkiecie
4:30 Zakończenie

Menu
Przekąski zimne w bufecie od godziny 21:00
Śledź w oleju z cebulką
Tortilla nadziewana wędzonym łososiem
Melon Cantaluppe z chrupiącym boczkiem i chilli
Schab z suszoną morelą
Pieczona karkówka w majeranku
Indyk marynowany w pomarańczach
Pasztet z sarny z konfiturą agrestową
Patery wędlin
Łódki cykorii z pikantną sałatką z tuńczyka
Sałatka grecka
Sałatka z zielonego ogórka z sezamem
Świeży szpinak z kozim serem
Sałatka Caprese
Świeże warzywa z dipem czosnkowym
Marynowania dynia w occie, grzybki ,pieczarki, cebulka, ogórki konserwowe
Pieczywo bankietowe

Dania gorące w bufecie od godziny 22:00
Sum z sosem z zielonego pieprzu
Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym
Stroganoff wołowy
* * *
Pierożki z mięsem
Pierożki z kapustą i grzybami
Makaron penne z boczkiem parmezanem
* * *
Opiekane ziemniaki
Warzywa gotowane na parze z migdałami

Desery w bufecie od godziny 21:00
Sernik z białą czekoladą
Szarlotka
Ciasto czekoladowe z wiśniami
Babeczki z budyniem i z owocami
Mus czekoladowy z marakują
Cytrynowe ciasto piaskowe

Napoje i alkohole
Open bar od 21:00 do 4:00
Soki owocowe
Coca Cola, Fanta, Sprite, Tonic
Woda gazowana
Woda niegazowana
Kawa
Herbata
***
Wódka Wyborowa
Whisky William Peal
Piwo butelkowe Żywiec
Wino domowe białe i czerwone
Gin
* * *
Na powitanie Nowego Roku kieliszek wina musującego

Cena 270 zł/os Sala Srebrna na parterze
Cena 250 zł/os Sala Chillout na pierwszym piętrze

Cena zawiera ofertę menu wraz z napojami i alkoholem oraz miejscami siedzącymi dla wszystkich gości
Dj-a
Obsługę kelnerską
Obsługę sprzątającą
Ochronę

Informacje i rezerwacje:
tel. 505 44 75 74
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Serdecznie zapraszamy!

Andrzejki w Złotym Dworku

Już 1 grudnia spotkamy się na wyjątkowej imprezie.
Czeka nas dobra zabawa, radosne tańce i muzyka grana przez DJ'a.
Na tę okoliczność stworzyliśmy specjalne menu - dania te serwować będziemy jedynie tego wieczoru.
Nie zabraknie również napojów - zarówno z alkoholem, jak i bez... A także wesołej atmosfery!

Menu
Przekąski zimne w bufecie
Wędzony pstrąg z sałatką z jabłka
Śledzie w oleju z cebulką
Pieczony rostbef wołowy z kremem musztardowo-miodowym
Schab wieprzowy z sałatką z rukoli i truskawkami
Pasztet z sarny z konfiturą pomarańczową
Pate z kaczej wątróbki z żurawiną
Carpaccio z buraka z kozim serem
Mozzarella z pomidorami i oliwą bazyliową
Sałatka z zielonego ogórka z chilli i sezamem
Pieczywo bankietowe

Dania gorące w bufecie
Zupa zielone curry z piersią kurczaka i trawą cytrynową
***
Sola z cieście francuskim z warzywnym spaghetti
Roladki z nóżki bażanta z podgrzybkami
Tortilla nadziewana wołowiną, papryką i kolendrą
***
Pierożki ze szpinakiem zapiekane z oscypkiem
Penne carbonara z chrupiącym boczkiem i parmezanem
***
Warzywa gotowana na parze z masłem czosnkowym

Bufet słodkości
Sernik
Szarlotka z bezą
Mus czekoladowy z malinami
Babeczki z owocami

Napoje bez limitu do godziny 02.00
Soki owocowe
Napoje gazowane
Woda z miętą i pomarańczą
Kawa, herbata

Alkohole dodatkowo płatne

Cena od osoby: 99 zł

Informacje i rezerwacje:
tel.
505 44 75 74
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Serdecznie zapraszamy!